Αυγοτάραχο Tikalinos

Η οικογένεια Τρικαλινού συλλέγει και κατασκευάζει το αυγοτάραχο από το 1856. Ο κ. Ζαφείρης Τρικαλινός ,επενδύει συνεχώς χρόνο αλλά και σημαντικά ποσά στην έρευνα για τις ιδιότητες του αυγοτάραχου. Πέτυχε  ώστε να γίνει το αυγοτάραχο Trikalinos ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ελληνικά προϊόντα, με πολλά βραβεία στο ενεργητικό του αλλά  και τη διεθνή αναγνώριση.
Ο κορυφαίος Chef του πλανήτη Ferran Adria, συμπεριλαμβάνει το Trikalinos Αυγοτάραχο στα 30 καλύτερα και πιο υγιεινά τρόφιμα του κόσμου, στο βιβλίο: Fragile Feast.

bikasgroup-98 img_2015-2

Τι είναι το αυγοτάραχο

Το αυγοτάραχο αποτελούσε ήδη από την αρχαιότητα σημαντικό κομμάτι της διατροφής.Παράγεται αποκλειστικά από αυγά κέφαλου.
Παρασκευάζεται με μια παραδοσιακή τεχνική, δεν περιέχει καθόλου συντηρητικά και είναι προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας.Αποτελεί πλούσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Το αυγοτάραχο της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού έχει αναγνωριστεί ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας.

Οδηγίες κοπής:
Αφήνουμε το αυγοτάραχο 1 ώρα εκτός ψυγείου, ώστε να μαλακώσει το κερί και να κόβεται ευκολότερα. Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι (κατά προτίμηση με κεραμικό μαχαίρι) και αφαιρούμε το κερί. Κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Τυλίγουμε το υπόλοιπο με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Το αυγοτάραχο στο τραπέζι μας

Υπάρχουν άπειρες προτάσεις για  να χρησιμοποιήσει κανείς το αυγοτάραχο. Η παράδοση λέει οτι τρώγεται σκέτο, συνδυάζεται όμως τέλεια με ζυμαρικά, αυγά (ομελέτες), σαλάτες και φρούτα (σύκα, αχλάδι).